Klarna’s Privacy Policy

Klarna sin personvernmerknad

Det er viktig for oss at du føler deg trygg når du betaler med Klarna eller bruker noen av de andre tjenestene våre. Derfor legger vi frem all informasjon om hvordan vi benytter oss av personopplysningene dine i denne personvernmerknaden.

1. Hvem er ansvarlig for personopplysningene dine?

Klarna Bank AB (publ), registrert i det svenske sentrale foretaksregisteret under bedriftsnummeret 556737-0431 og med sin registrerte kontoradresse på Sveavägen 46, 111 34 Stockholm. Også aktive gjennom sine filialer. («Klarna», «vi», «vår» og «oss»), er aktiv datakontrollør i samsvar med EUs databeskyttelsesforordning ("GDPR"). Hvis du har spørsmål vedrørende behandlingen av personopplysningene dine, vennligst ta kontakt med databeskyttelsesteamet vårt ved å skrive til personvern@klarna.no.

2. Databeskyttelsesrettighetene dine som en registrert

Du har flere rettigheter under GDPR knyttet til kontroll over personopplysningene dine og til å motta informasjon direkte fra oss om hvordan vi behandler personopplysninger om deg. I det følgende kan du lese om dine rettigheter. Hvis du vil vite mer eller komme i kontakt med oss for å utøve dine rettigheter, er den enkleste måten å sende oss en e-post på personvern@klarna.no. Dersom du ønsker å motta informasjon om opplysningene Klarna har om deg gjennom såkalt registrert tilgang, eller ha visse personopplysninger slettet, kan du sende en forespørsel til oss ved å fylle ut dette skjemaet, som er tilgjengelig på vår hjemmeside. For andre typer spørsmål, bruk kontaktinformasjonen i avsnitt 12.

Dine rettigheter

  • Rett til å bli glemt. 

Du har rett til å bli glemt av oss, noe som betyr at du kan be oss om å slette personopplysningene vi har om deg. I visse tilfeller kan vi ikke slette personopplysningene dine. Dette er fordi dataene enten fortsatt er nødvendige for formålet de ble samlet inn for, fordi Klarna har et rettslig grunnlag for å behandle dem eller Klarna har en juridisk forpliktelse til å beholde personopplysningene dine, til tross for din forespørsel om å bli glemt. Du kan lese mer om disse forpliktelsene i avsnitt 4 og 9 nedenfor. 

  • Rett til å bli informert. 

Du har rett til å bli informert om hvordan vi behandler personopplysningene dine. Vi gjør dette gjennom denne personvernerklæringen, ved tjenestespesifikke vanlige spørsmål og ved å svare på spørsmålene dine.

  • Rett til å motta tilgang til dine personopplysninger («registrert tilgang»).

Du har rett til å vite om Klarna behandler personopplysninger om deg, og til å motta en kopi («datautdrag») av slike opplysninger, såkalt registrert tilgang. Via datautdraget vil du motta informasjon om hvilke personopplysninger Klarna har om deg og hvordan vi behandler dem.

  • Rett til tilgang til, og å be om overføring av dine personopplysninger til en annen mottaker («dataoverføring»). 

Denne rettigheten betyr at du kan be om en kopi av relaterte personopplysninger som Klarna har om deg, som vi behandler for å utføre en kontrakt med deg, eller basert på ditt samtykke, i et maskinlesbart format.Dette vil la deg bruke disse dataene et annet sted, for eksempel for å overføre personopplysninger til en annen behandlingsansvarlig/mottaker.

  • Rett til utbedring. 

Du har rett til å be om at vi korrigerer unøyaktig eller ufullstendig informasjon om deg, som du mener er unøyaktig eller ufullstendig.

  • Rett til å begrense behandlingen. 

Hvis du mener at personopplysningene dine er unøyaktige, at behandlingen vår er ulovlig eller at vi ikke trenger informasjonen til et bestemt formål, har du rett til å be om at vi begrenser behandlingen av slike personopplysninger. Du har også muligheten til å be om at vi stanser behandlingen av personopplysningene dine mens vi vurderer forespørselen din. Hvis du protesterer mot behandlingen vår i henhold til rettighetene dine beskrevet nedenfor, kan du også be oss om å begrense behandlingen av slike personopplysninger mens vi gjør vår vurdering.

  • Rett til å motsette deg behandlingen av dine personopplysninger.

Du har rett til å protestere mot behandling av dine personopplysninger som er basert på vår legitime interesse (artikkel 6(1)(f) GDPR), ved å referere til dine personlige omstendigheter. Du kan også alltid protestere mot vår bruk av dine personopplysninger for direkte markedsføringsformål. Når du gir oss beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta direkte markedsføring fra oss, vil vi slå av markedsføring for deg og slutte å sende den til deg.

  • Rett til å få opplysningene dine slettet. 

Du har rett til å be om å få personopplysningene dine slettet. Dette gjelder for opplysninger som ikke lenger er nødvendige for det formål som de opprinnelig ble samlet inn for, eller hvis du tilbakekaller samtykket ditt. Det er imidlertid viktig å vite at retten din til å få opplysningene dine slettet ikke er absolutt. Klarna er forpliktet til å beholde visse opplysninger selv om du ber oss om å slette dem. Disse forpliktelsene blir beskrevet mer i avsnitt 4 og 9. Disse lovene forhindrer oss i å slette visse opplysninger med én gang.

  • Rett til å motsette en automatisert beslutning som påvirker deg betraktelig. 

Du har rett til å protestere mot en automatisert beslutning tatt av Klarna dersom vedtaket involverer juridiske følger eller påvirker deg på en lignende måte. Se avsnitt 6 om hvordan Klarna benytter seg av automatiserte beslutninger.

  • Rett til å tilbakekalle samtykket ditt. 

Som beskrevet i avsnitt 5 nedenfor, i tilfeller der vi behandler personopplysningene dine basert på ditt uttrykkelige samtykke, har du rett til å tilbakekalle det samtykket ditt når som helst. Når du tilbakekaller ditt samtykke, vil vi slutte å behandle opplysningene dine for slike formål.

  • Rett til å sende inn en klage

Hvis du har klager om Klarnas behandling av dine personopplysninger, kan du sende inn en klage til Integritetsskyddsmyndigheten, som er den svenske tilsynsmyndigheten for Klarnas behandling av personopplysninger. Du kan nå Integritetsskyddsmyndigheten via følgende lenke.]

Innstillinger i Klarna-mobilapplikasjonen: I Klarna-mobilapplikasjonen gir Klarna deg funksjonaliteten til å skreddersy preferansene dine for visse tjenester, for eksempel gjeldende varsler eller automatisk utfylling av informasjonen din ved kjøp. Vi vil alltid respektere dine valg.

3. Hvilke typer personopplysninger samler vi inn om deg?

I denne delen beskriver vi hvilke typer personopplysninger vi samler inn eller oppretter. I avsnitt 4 beskriver vi hvilke formål vi bruker denne typen personopplysninger til.

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data - Navn, fødselsdato, personnummer, tittel, jobb, kjønn, fakturerings- og leveringsadresse, e-postadresse, mobiltelefonnummer, nasjonalitet, alder, inntektsinformasjon osv.

  • Informasjon om varer og tjenester - Detaljer vedrørende varene/tjenestene du har kjøpt eller bestilt, slik som type artikkel eller leveransens sporingsnummer. 

  • Informasjon om økonomisk status - F.eks. detaljer om inntekten din, eventuell kreditt du har, all negativ betalingshistorikk og tidligere kredittgodkjenninger.

  • Betalingsinformasjon - Bank- og kredittkortdetaljer (kortnummer, utløpsdato og CCV-kode), bankkontonummer, navn på bank.

  • Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester - Hvilke tjenester, og hvilke ulike funksjoner innen disse tjenestene, har du brukt og hvordan har du brukt dem. Dette inkluderer informasjon om utestående og historisk gjeld, tilbakebetalingshistorikk, samt dine personlige preferanser.

  • Teknisk informasjon generert gjennom din bruk av Klarna sine tjenester - Tekniske data, slik som responstid for nettsider, nedlastingsfeil, samt dato og klokkeslett da du brukte tjenesten. 

  • Informasjon om kontakttilfellene dine med Klarna sin kundeservice - Opptak av telefonsamtaler, samt lagring av chat-samtaler og e-postkorrespondanse.

  • Informasjon om kontakttilfellene dine med butikkene du handler i eller besøker - Informasjon om hvordan du samhandler med butikken, f.eks. hvorvidt du har mottatt varene du kjøpte og hvilken type butikk det var snakk om. 

  • Enhetsinformasjon - IP-adresse, språkinnstillinger, nettleserinnstillinger, tidssone, operativsystem, plattform, skjermoppløsning og lignende opplysninger om enhetens innstillinger. 

  • Opplysninger fra eksterne sanksjonslister og PEP-lister - Sanksjonslister og lister over politisk eksponerte personer (PEP) inkluderer opplysninger slik som navn, fødselsdato, fødselssted, jobbstilling eller verv, samt årsaken bak hvorfor personen er på den aktuelle listen.

  • Sensitive personopplysninger - Sensitive personopplysninger er informasjon om religiøs tro, politiske eller filosofiske synspunkter, fagforeningsmedlemskap, eller utgjør informasjon om helse, sexliv eller seksuell orientering.

  • Tjenestespesifikke personopplysninger - Innen rammeverket til tjenestene våre gjennom Klarna sin mobilapplikasjon og nettleserutvidelsen, Klarna sine spare- og betalingskontoer, Email Connect, Personal Finance og i anledning arrangementspåmeldinger, anvender vi ytterligere personopplysninger som ikke blir dekket av typene oppført ovenfor. Informasjon vedrørende hver tjeneste er oppført her:

    • Klarna sin mobilapplikasjon og nettleserutvidelse: Alt innhold som du laster opp på appen (slik som bilder eller kvitteringer), stedsinformasjon, samt nettsidene du besøker i enhetens nettleser eller med utvidelsen installert;

    • Klarna sine spare- og betalingskontoer: Informasjon om transaksjonene og innskuddene dine, samt informasjon om hvor pengene dine kommer fra eller vil bli brukt til. Klarna vil også behandle data om tredjeparter (slik som betalingsmottakere eller betalende parter) for denne tjenesten;

    • Email Connect: Informasjon fra den tilkoblede e-postkontoen din vedrørende fullførte kjøp, produkt-, pris- og antallsinformasjon, sporingsnumre og informasjon om butikkene som vi videresender til Klarna sin mobilapplikasjon;

    • Personal Finance: Informasjon fra dine andre bankkontoer og andre kontotyper (som f.eks. kortkontoer) som du velger å koble til tjenesten, samt opplysninger om bankkontonummer, navn på bank, transaksjonshistorikk fra dine tilkoblede kontoer, balanser og aktiva; og

    • Arrangementspåmelding på sosiale medier: Informasjon fra profilen din på sosiale medier, samt jobbinformasjon slik som navn på arbeidsgiver, bedriftsadresse og bedriftstype.

Detaljert informasjon om relevante personopplysninger for hver tjeneste kan du finne blant vilkårene og betingelsene våre her.

4. Hvilke data blir brukt til hvilke formål, og på hvilke juridiske grunnlag?

I tabellene nedenfor kan du lese om,

  1. Hva vi vil bruke dine personopplysninger til (formålet),

  2. Hvilke typer personopplysninger vi bruker til det formålet, og om personopplysningene kommer direkte fra deg eller fra en annen kilde. I de tilfellene hvor vi har mottatt personopplysninger om deg fra en annen kilde, oppgir vi navnet på den kilden i parentes,

  3. Hvilke juridiske rettigheter vi har i henhold til gjeldende personvernlovgivning, for eksempel GDPR, for å behandle dataene om deg, referert til som vårt «juridiske grunnlag», og

  4. Når Klarna slutter å bruke personopplysningene til hvert formål. 

4.1 De følgende formålene er tilfellene der personopplysningene dine alltid blir brukt, uavhengig av hvilken tjeneste du bruker.

Behandlingsformål - hva vi gjør og hvorfor.

Type personopplysninger som brukes til formålet, og hvor de kommer fra (kilden). Se avsnitt 3 for å lese mer om de ulike typene personopplysninger.

Juridisk grunnlag for behandling i henhold til personvernforordningen (GDPR).

Når formålet med å bruke personopplysningene opphører. Se avsnitt 9 for når Klarna sletter dataene.

 

For å administrere kundeforholdet vårt til deg i henhold til avtalene vi har inngått, for hver tjeneste du bruker. Dette inkluderer opprettelse og sending av informasjon til deg i elektronisk format (ikke markedsføring).

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data.

  • Betalingsinformasjon.

  • Sensitive personopplysninger. 

 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om varer og tjenester. (Butikken) 

  • Informasjon om økonomisk status. (Klarna og kredittbyråer)

  • Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Teknisk informasjon generert gjennom din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)

  • Enhetsinformasjon. (Enheten din) 

  • Tjenestespesifikke personopplysninger (se avsnitt 3).

Behandlingen er nødvendig for at Klarna skal kunne oppfylle forpliktelsene i kontrakten sin med deg (Artikkel 6(1)(b) GDPR). 

 

Hvis tjenesten behandler informasjon som utgjør sensitive personopplysninger (f.eks. fra materialer du velger å laste opp), finner behandlingen vår sted basert på ditt uttrykkelige samtykke (Artikkel 9(2)(a) GDPR).

 

Når kontrakten mellom deg og Klarna blir terminert.

For å være i stand til å gjennomføre kundetilfredshetsundersøkelser og markedsundersøkelser, gjennom e-poster, tekstmeldinger, telefon eller andre kommunikasjonskanaler.

 

Hvis du ikke ønsker at vi skal utføre denne typen behandling, ta vennligst kontakt med oss og del meningen din. Se avsnitt 2 for mer informasjon om rettighetene dine. Se avsnitt 12 for kontaktinformasjonen vår.

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data.

  • Informasjon om din bruk av Klarnas tjenester.

     

 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om varer og tjenester. (Butikken)

  • Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Teknisk informasjon generert gjennom din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)

Behandlingen er basert på interessebalanse (Artikkel 6(1)(f) GDPR). Etter interessebalansering har Klarna avgjort at vi har en legitim interesse når det gjelder å behandle personopplysningene dine, at behandlingen er nødvendig for å oppnå dette formålet, og at interessen vår alltid veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. 

 

Du kan kontakte oss for å få mer informasjon om hvordan denne beslutningen ble avgjort. Se avsnitt 12 for kontaktinformasjonen vår.

Når kontrakten mellom deg og Klarna blir terminert.

For å sikre nettverks- og informasjonssikkerhet blant Klarna sine tjenester.

 

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data.

 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Teknisk informasjon generert gjennom din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)

  • Enhetsinformasjon. (Enheten din)

Behandlingen er basert på interessebalanse (Artikkel 6(1)(f) GDPR). Etter interessebalansering har Klarna avgjort at vi har en legitim interesse i å sikre nettverks- og informasjonssikkerhet, at behandlingen er nødvendig for å realisere dette formålet, og at interessen vår alltid veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. Det er også i din interesse som kunde at vi sikrer god informasjonssikkerhet.

 

Du kan kontakte oss for å få mer informasjon om hvordan denne beslutningen ble avgjort. Se avsnitt 12 for kontaktinformasjonen vår.

Behandlingen varer så lenge du bruker en tjeneste.

For å være i stand til å hjelpe deg som en sårbar kunde (dvs. hvis du behøver ekstra hjelp når du kontakter oss grunnet spesielle omstendigheter). Dette betyr at vi kan tilby deg spesialstøtte når du f.eks. tar kontakt med kundestøtten vår.

 

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data.

  • Sensitive personopplysninger (i form av helseinformasjon). 

 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

Basert på samtykket ditt (Artikkel 6(1)(a) og artikkel 9(2)(a) GDPR).

Når du varsler oss om at du ikke lenger er en sårbar kunde eller tilbakekaller samtykket ditt. Vi opphører også denne behandlingen hvis og når du varsler oss om at du ikke lenger ønsker å være en Klarna-kunde.

For å være i stand til å gjøre risikoanalyse, forhindre svindel og gjennomføre risikostyring.

 

Vi utfører behandlingen for å bekrefte identiteten din og at opplysningene du oppgir er korrekte, samt for å forebygge kriminelle aktiviteter og intensjoner. 

 

Denne behandlingen utgjør profilering og automatisert beslutningstaking. Vi benytter oss av automatisert beslutningstaking til dette formålet for å være i stand til å avgjøre hvorvidt du utgjør en svindelsrisiko. Se avsnitt 6 for mer informasjon om profilering og automatisert beslutningstaking. 

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data. 

  • Betalingsinformasjon.

 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om varer og tjenester. (Butikken)

  • Informasjon om økonomisk status. (Klarna og kredittbyråer) 

  • Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Teknisk informasjon generert gjennom din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)

  • Enhetsinformasjon. (Enheten din)

Behandlingen er nødvendig for at Klarna skal kunne oppfylle forpliktelsene sine i kontrakten sin med deg (Artikkel 6(1)(b) GDPR). 

 

Vi er også pålagt av loven å etablere identiteten til kundene våre (Artikkel 6(1)(c) GDPR). (Svensk lov (2017:630) om tiltak mot hvitvasking av penger og finansiering av terrorisme)

 

Denne behandlingen finner sted mens du bruker en av Klarna sine tjenester.

 

Hvis Klarna har identifisert en risiko med hvordan du bruker Klarna, vil vi fortsette å benytte oss av opplysningene dine til dette formålet og kontinuerlig oppdatere risikovurderingen vår av deg hvis det finnes en svindelsrisiko tilstede. Denne behandlingen varer så lenge vi er pålagt av loven til å beholde informasjonen om deg. Se avsnitt 9 for mer informasjon om forpliktelsene våre og rettigheten til å beholde informasjon i henhold til loven.

For å anonymisere personopplysningene dine og bruke informasjonen til å forbedre tjenestene og produktene våre, samt for å analysere kundeatferd.

 

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data.

  • Betalingsinformasjon.

 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om varer og tjenester. (Butikken)

  • Informasjon om økonomisk status. (Klarna og kredittbyråer)

  • Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Teknisk informasjon generert gjennom din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)

  • Enhetsinformasjon. (Enheten din) 

  • Tjenestespesifikke personopplysninger (se avsnitt 3).

Behandlingen er basert på interessebalanse (Artikkel 6(1)(f) GDPR). Etter interessebalansering har Klarna avgjort at vi har en legitim interesse i å anonymisere personopplysningene dine for produktutviklingsformål og analysering av kundeatferd for å kunne forbedre tjenestene våre og den helhetlige kundeopplevelsen. Vi sikrer at den bestemte behandlingen dette krever er nødvendig for å oppnå formålet det er snakk om, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. Ved å anonymisere informasjonen om deg sikrer vi også at bruken vår av personopplysningene dine skjer i så redusert grad som mulig.

 

Du kan kontakte oss for å få mer informasjon om hvordan denne beslutningen ble avgjort. Se avsnitt 12 for kontaktinformasjonen vår.

Denne behandlingen finner sted gjennom hele perioden som Klarna er nødt til å beholde informasjonen i systemene våre, for eksempel for å utføre kontraktsforpliktelsene våre eller for å overholde gjeldende lov. Se avsnitt 9 for mer informasjon om forpliktelsene våre og rettigheten til å beholde informasjon i henhold til loven.

For å gjøre dataanalyser vedrørende produktutvikling og -testing for å forbedre risiko- og kredittmodellene våre og for å utforme tjenestene våre (hvis mulig anonymiserer vi informasjonen, som betyr at ingen behandling av personopplysninger skjer etter dette).

 

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data.

  • Betalingsinformasjon. 

 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om varer og tjenester. (Butikken) 

  • Informasjon om økonomisk status. (Klarna og kredittbyråer)

  • Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Teknisk informasjon generert gjennom din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)

  • Enhetsinformasjon. (Enheten din)

  • Tjenestespesifikke personopplysninger (se avsnitt 3).

Behandlingen er basert på interessebalanse (Artikkel 6(1)(f) GDPR). Etter interessebalansering har Klarna avgjort at vi har en legitim interesse i å gjøre dataanalyser for produktutviklings- og testformål. Vi sikrer at den behandlingen dette krever er nødvendig for å oppnå formålet det er snakk om, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. Videre drar kundene våre fordel av denne behandlingen siden den hjelper oss med å levere feilfrie og bærekraftige tjenester.

 

Du kan kontakte oss for å få mer informasjon om hvordan denne beslutningen ble avgjort. Se avsnitt 12 for kontaktinformasjonen vår.

Denne behandlingen finner sted gjennom hele perioden som Klarna er nødt til å beholde informasjonen i systemene våre, for eksempel for å utføre kontraktsforpliktelsene våre eller for å overholde gjeldende lov. Se avsnitt 9 for mer informasjon om forpliktelsene våre og rettigheten til å beholde informasjon i henhold til loven.

For å produsere statistikker og rapporter for økonomiske analyser av betalingstrender eller betalingsvolumer i bestemte regioner eller industrier (hvis mulig anonymiserer vi informasjonen, som betyr at ingen behandling av personopplysninger skjer etter dette). 

 

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data.

  • Betalingsinformasjon.

 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om varer og tjenester. (Butikken) 

  • Informasjon om økonomisk status. (Klarna og kredittbyråer)

  • Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)

  • Tjenestespesifikke personopplysninger (se avsnitt 3).

Behandlingen er basert på interessebalanse (Artikkel 6(1)(f) GDPR). Etter interessebalansering har Klarna avgjort at vi har en legitim interesse i å anskaffe oss statistiske data og rapporter til dette formålet. Vi sikrer at den behandlingen dette krever er nødvendig for å oppnå formålet det er snakk om, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. 

 

Du kan kontakte oss for å få mer informasjon om hvordan denne beslutningen ble avgjort. Se avsnitt 12 for kontaktinformasjonen vår.

Denne behandlingen finner sted gjennom hele perioden som Klarna er nødt til å beholde informasjonen i systemene våre, for eksempel for å utføre kontraktsforpliktelsene våre eller for å overholde gjeldende lov. Se avsnitt 9 for mer informasjon om forpliktelsene våre og rettigheten til å beholde informasjon i henhold til loven.

For å kontrollere og verifisere identiteten din.

 

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data. 

Behandlingen er nødvendig for at Klarna skal kunne oppfylle forpliktelsene i kontrakten sin med deg (Artikkel 6(1)(b) GDPR).

Så lenge du bruker en av Klarna sine tjenester.

For å dele personopplysningene dine med kategoriene av mottakere beskrevet i avsnitt 7.1 (leverandører og underleverandører, selskaper innen Klarna Group, personer med autoritet over dine økonomiske transaksjoner, myndigheter og kjøpere av fordringer, bedrifter eller aktiva).

  • Alle typer nevnt i avsnitt 3.

Avhenger av mottakeren (Se avsnitt 7.1).

Denne behandlingen finner sted gjennom hele perioden som Klarna er nødt til å beholde informasjonen i systemene våre, for å utføre kontraktsforpliktelsene våre eller for å overholde gjeldende lov. Se avsnitt 9 for mer informasjon om forpliktelsene våre og rettigheten til å beholde informasjon i henhold til loven.

For å avgjøre hva slags type salgsfremmende materiell vi skal presentere til deg. 

 

Hvis du ikke ønsker at vi skal utføre denne typen behandling, ta vennligst kontakt med oss. Deretter vil all bruk av dine data for markedsføring opphøre. Kontaktinformasjonen vår finner du i avsnitt 12.

Behandlingen kan utgjøre profilering. Se avsnitt 6 for mer informasjon om profilering. 

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data. 

 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om varer og tjenester. (Butikken) 

  • Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Teknisk informasjon generert gjennom din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)

  • Enhetsinformasjon. (Enheten din) 

  • Tjenestespesifikke personopplysninger (se avsnitt 3).

Behandlingen er basert på interessebalanse (Artikkel 6(1)(f) GDPR). Etter interessebalansering har Klarna avgjort at vi har en legitim interesse i å identifisere hva slags type salgsfremmende materiell vi skal presentere til deg. Vi sikrer at den behandlingen dette krever er nødvendig for å oppnå den interessen, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. Vi har også tatt med i betraktning det faktum at markedsføring er oppført som et eksempel på en legitim interesse i GDPR. 

 

Du kan kontakte oss for å få mer informasjon om hvordan denne beslutningen ble avgjort. Se avsnitt 12 for kontaktinformasjonen vår.

Når kontrakten mellom deg og Klarna blir terminert, eller hvis du varsler oss om at du ikke lenger er interessert i at opplysningene dine blir behandlet til dette formålet.

For å levere markedsføringsmateriell og tilbud på tjenestene våre til deg.

 

Hvis du ikke ønsker å motta markedsføring fra oss, kan du kontakte oss for å gi oss beskjed. Vi vil deretter slutte å behandle dataene dine for å sende markedsføring. Se avsnitt 12 for vår kontaktinformasjon.

 

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data. 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)

Behandlingen er basert på interessebalanse (Artikkel 6(1)(f) GDPR). Etter interessebalansering har Klarna avgjort at vi har en legitim interesse i å sende deg markedsføringsmateriell om tjenestene og tilbudene våre. Vi sikrer at den behandlingen dette krever er nødvendig for å oppnå den interessen, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. Vi har også tatt med i betraktning det faktum at markedsføring er oppført som et eksempel på en legitim interesse i GDPR. 

 

Du kan kontakte oss for å få mer informasjon om hvordan denne beslutningen ble avgjort. Se avsnitt 12 for kontaktinformasjonen vår.

Når kontrakten mellom deg og Klarna blir terminert, eller hvis du varsler oss om at du ikke lenger er interessert i at opplysningene dine blir behandlet til dette formålet.

For å beskytte Klarna mot juridiske krav og verne Klarna sine lovfestede rettigheter.

  • Alle typer nevnt i avsnitt 3.

I et tilfelle av en tvist kan Klarna også samle inn andre personopplysnings typer hvis vi behøver dem for å utøve rettighetene våre. 

Behandlingen er basert på interessebalanse (Artikkel 6(1)(f) GDPR). Etter interessebalansering har Klarna avgjort at vi har en legitim interesse i å beskytte oss selv mot juridiske krav. Vi sikrer at den behandlingen dette krever er nødvendig for å oppnå formålet det er snakk om, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet.

 

Du kan kontakte oss for å få mer informasjon om hvordan denne beslutningen ble avgjort. Se avsnitt 12 for kontaktinformasjonen vår.

 

Denne behandlingen finner sted gjennom hele perioden som Klarna er nødt til å beholde informasjonen i systemene våre, for eksempel for å utføre kontraktsforpliktelsene våre eller for å overholde gjeldende lov. Se avsnitt 9 for mer informasjon om forpliktelsene våre og rettigheten til å beholde informasjon i henhold til loven.

4.2 Formål som personopplysningene dine blir brukt for når du bruker en av Klarna sine betalingsmetoder, logger inn med Klarna i en butikk, eller velger å betale med debet- eller kredittkort via Klarna sitt utsjekkingsalternativ i en butikk.

Behandlingsformål - hva vi gjør og hvorfor.

Personopplysningstyper brukt til dette formål, og hvor dataene kommer fra (kilden). Se avsnitt 3 for  å lese mer om de forskjellige typene personlige data. 

Juridisk grunnlag for behandling i henhold til personvernforordningen (GDPR).

Når formålet til de personlige dataene opphører. Se avsnitt 9 for når Klarna sletter dataene.

For å overføre butikkens rettighet til å motta betaling for kjøpet ditt til Klarna («factoring»).

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data. 

  • Betalingsinformasjon. 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om varer og tjenester. (Butikken) 

  • Informasjon om økonomisk status. (Klarna og kredittbyråer) 

  • Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Teknisk informasjon generert gjennom din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)

  • Enhetsinformasjon. (Enheten din)

Behandlingen er basert på interessebalanse (Artikkel 6(1)(f) GDPR). Etter interessebalansering har Klarna avgjort at vi (og butikken) har legitim interesse i å selge eller kjøpe den utestående gjelden din. Vi sikrer at behandlingen er nødvendig for å oppnå formålet det er snakk om, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. 

Du kan kontakte oss for å få mer informasjon om hvordan denne beslutningen ble avgjort. Se avsnitt 12 for kontaktinformasjonen vår.

Når kjøpet finner sted.

For å dele personopplysningene dine med kategoriene av mottakere beskrevet i avsnitt 7.2 (butikker, betalingsløsningstilbydere og finansinstitusjoner, svindelforebyggingsbyråer og selskaper som leverer identitetsinformasjon, og Google).

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data. 

  • Betalingsinformasjon. 

 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om varer og tjenester. (Butikken) 

  • Informasjon om økonomisk status. (Klarna og kredittbyråer)

  • Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Teknisk informasjon generert gjennom din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)

  • Enhetsinformasjon. (Enheten din)

Avhenger av mottakeren (Se avsnitt 7.2).

Primært sett når kjøpet finner sted, men også i løpet av hele perioden som Klarna har dataene i systemene, dvs. frem til dataene er slettet. Se avsnitt 9 for mer informasjon om forpliktelsene våre og rettigheten til å beholde informasjon i henhold til loven.

Når du handler i en butikk som tilbyr Klarna som betalingsløsning eller har Klarna-utsjekking, vil vi vurdere rekkefølgen som de ulike betalingsmetodene har når de blir presentert til deg i kassen. Denne behandlingen påvirker ikke hvilke av Klarna sine betalingsløsninger som er tilgjengelig for deg.

 

Hvis du ikke ønsker at vi skal utføre denne typen behandling, ta vennligst kontakt med oss og si i fra. Kontaktinformasjonen vår finner du i avsnitt 12.

 

Denne behandlingen utgjør profilering. Se avsnitt 6 for mer informasjon om profilering.

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data.

 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om varer og tjenester. (Butikken)

  • Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Teknisk informasjon generert gjennom din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna) 

  • Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)

Hvis du har godtatt og bruker Klarna-tjenesten «Shopping Service», som er beskrevet i mer detalj i vilkårene og betingelsene til tjenesten, som du finner her, er det juridiske grunnlaget for behandlingen den aktuelle kontraktens utførelse (Artikkel 6(1)(b) GDPR).

 

Alternativt, hvis du ikke har inngått «Shopping Service»-avtalen, vil behandlingen være basert på en interessebalansering i stedet (Artikkel 6(1)(f) GDPR). Etter interessebalansering har Klarna avgjort at vi har en legitim interesse i å undersøke rekkefølgen som ulike betalingsløsninger blir presentert til deg i når du er i kassen. Vi sikrer at den behandlingen dette krever er nødvendig for å oppnå formålet det er snakk om, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. 

 

Du kan kontakte oss for å få mer informasjon om hvordan denne beslutningen ble avgjort. Se avsnitt 12 for kontaktinformasjonen vår.

Når betalingsløsningene blir vist ved utsjekking.

For å forhindre at Klarna sine operasjoner blir brukt til hvitvasking av penger eller finansiering av terrorisme, ved å overvåke og se gjennom transaksjoner. Klarna gjennomfører også pågående risikovurderinger og utvikler risikomodeller for å motarbeide alle former for hvitvasking og finansiering av terrorisme. 

 

Denne behandlingen utgjør profilering og automatisert beslutningstaking. Se avsnitt 6 for mer informasjon om profilering og automatisert beslutningstaking.

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data. 

  • Betalingsinformasjon.

 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om varer og tjenester. 

  • Informasjon om økonomisk status. (Klarna og kredittbyråer)

  • Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Teknisk informasjon generert gjennom din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)

  • Enhetsinformasjon. (Enheten din) 

  • Informasjon fra eksterne sanksjonslister og PEP-lister. (Sanksjonslister og PEP-lister)

  • Sensitive personopplysninger (informasjon om politiske meninger, religiøs tro og/eller helsedata fra PEP-lister).

  • Tjenestespesifikke personopplysninger (se avsnitt 3 for informasjon om Klarna sine spare- og betalingskontoer).

For å overholde loven (Artikkel 6(1)(c) GDPR). (Svensk lov (2017:630) om tiltak mot hvitvasking av penger og finansiering av terrorisme)

 

Med hensyn til sensitive personopplysninger blir behandlingsgrunnlaget ansett som nødvendig for allmennhetens interesse (Artikkel 9(2)(g) GDPR).

 

Når avtalen mellom deg og Klarna blir terminert. Se avsnitt 9 for mer informasjon om forpliktelsene våre og rettigheten til å beholde informasjon i henhold til loven. 

For å gjennomføre svindelforebyggingsvurderinger før et kjøp blir godkjent.

 

Denne behandlingen utgjør profilering og automatisert beslutningstaking. Vi benytter oss av automatisert beslutningstaking til dette formålet for å være i stand til å avgjøre hvorvidt du utgjør en svindelsrisiko. Se avsnitt 6 for mer informasjon om profilering og automatisert beslutningstaking. 

 

Se også avsnitt 7.2.3 om vår bruk av svindelforebyggingsbyråer som vi kan dele personopplysningene dine med, og det juridiske grunnlaget bak denne delingen.

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data. 

  • Betalingsinformasjon.

 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om varer og tjenester. (Butikken)

  • Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Teknisk informasjon generert gjennom din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)

  • Enhetsinformasjon. (Enheten din)

 

I tillegg til det ovennevnte, mottar Klarna informasjon fra svindelsforebyggingsbyråer om hvorvidt opplysningene dine indikerer forsøk på svindel.

For å inngå og gjennomføre avtalen (Artikkel 6(1)(b) GDPR).

Når svindelvurderingen blir gjort.

For å føre regnskap i henhold til regnskapsføringslover og overholde dem i samsvar med gjeldende lovgivning.

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data. 

  • Betalingsinformasjon. 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om varer og tjenester. (Butikken) 

  • Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Informasjon om kontakttilfellene dine med Klarna sine kundestøtte. (Klarna)

  • Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)

For å overholde loven (Artikkel 6(1)(c) GDPR). (Den svenske regnskapsføringsloven (1999:1078))

I løpet av perioden der regnskapsføringen blir oppført og 7 år etter enden av det året da informasjonen ble registrert. Se avsnitt 9 for mer informasjon om forpliktelsene våre og rettigheten til å beholde informasjon i henhold til loven.

For å gjøre kalkuleringer i henhold til regler om tilstrekkelighetsforpliktelser vedrørende kapital. 

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data. 

  • Betalingsinformasjon. 

 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om varer og tjenester. (Butikken) 

  • Informasjon om økonomisk status. (Klarna og kredittbyråer)

  • Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Tjenestespesifikke personopplysninger (se avsnitt 3 for informasjon om Klarna sine spare- og betalingskontoer).

For å overholde loven (Artikkel 6(1)(c) GDPR). (Forskrift om tilstrekkelighet av kapital 575/2013 og direktiv for tilstrekkelighet av kapital 2013/36)

7 år etter enden av året da informasjonen ble registrert. Se avsnitt 9 for mer informasjon om forpliktelsene våre og rettigheten til å beholde informasjon i henhold til loven.

 

4.3 Formål som personopplysningene dine blir brukt til når du bruker en av Klarna sine betalingsløsninger som involverer tilbud om kreditt eller når du bruker Klarnakortet eller engangskortet.

Følgende tjenester innebærer levering av kreditt til deg: «Betal senere» (faktura), «Betal nå» (for betaling med avtalegiro), «Finansiering» (betal i avdrag), samt Klarna-kortet og engangskortet (som begge tilbys i Klarna-mobilapplikasjonen).Behandlingsformål - hva vi gjør og hvorfor.Personopplysningstyper brukt til dette formål, og hvor dataene kommer fra (kilden).  Se avsnitt 3 for å lese mer om de forskjellige typene personlige data. Juridisk grunnlag iht. personvernforordningen (GDPR).Når formålet for bruk av personlige data opphører. Se avsnitt 9 for når Klarna sletter dataene.For å gjøre en kredittvurderingfør kreditt blir tildelt.Dette utgjør profilering.Beslutningen om å godta elleravvise tilbudet om kreditt utgjøren «automatisert beslutning». Se avsnitt 6 for mer informasjonom profilering ogautomatiserte beslutninger.Se også avsnitt 7.3.1 om vår bruk av kredittbyråer som vi kan dele personopplysningene dine med, og det juridiske grunnlaget bak denne delingen.Fra deg:Kontaktinformasjon og identifiserende data. Fra andre kilder:Informasjon om din økonomiske stilling. (Klarna og kredittinformasjonsbyråer) Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)Teknisk informasjon generert gjennom din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)For å inngå og gjennomføre kredittavtalen (Artikkel 6(1)(b) GDPR).Når kredittvurderingen blir gjort.For å dele personopplysningene dine med typene av mottakere beskrevet i avsnitt 7.3 (kredittbyråer, gjeldsinnkrevingsbedrifter og andre kjøpere av utestående fordringer, samt VISA, gjeldsovertakere og tilbydere av digitale lommebøker). Fra deg:Kontaktinformasjon og identifiserende data.Betalingsinformasjon.Fra andre kilder:Informasjon om varer og tjenester. (Butikken)Informasjon om økonomisk status. (Klarna og kredittbyråer)Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)Enhetsinformasjon. (Enheten din)Avhenger av mottakeren (Se avsnitt 7.3).Primært sett når kjøpet finner sted, men også i løpet av hele perioden som Klarna har dataene i systemene, dvs. frem til dataene blir slettet. Se avsnitt 9 for mer informasjon om forpliktelsene våre og rettigheten til å beholde informasjon i henhold til loven. For å overføre Klarna sin rettighet til å motta betaling for kjøpet ditt til en ny eier.Fra deg:Kontaktinformasjon og identifiserende data.Fra andre kilder:Informasjon om varer og tjenester. (Butikken)Informasjon om økonomisk status. (Klarna og kredittbyråer) Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)Behandlingen er basert på interessebalanse (Artikkel 6(1)(f) GDPR). Etter interessebalansering har Klarna avgjort at vi (og butikken) har legitim interesse i å selge utestående kreditt som del av virksomhetsaktivitetene våre. Vi sikrer at behandlingen er nødvendig for å oppnå den interessen, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. Du kan kontakte oss for å få mer informasjon om hvordan denne beslutningen ble avgjort. Se avsnitt 12 for kontaktinformasjonen vår.Behandlingen kan bli gjennomført mens gjelden er ubetalt. Du vil bli varslet dersom gjelden blir overført.For å bedrive gjeldsinnkrevingstjenester, dvs. å samle inn og selge forfalt gjeld.Fra deg:Kontaktinformasjon og identifiserende data. Fra andre kilder:Informasjon om varer og tjenester. (Butikken) Informasjon om økonomisk status. (Klarna og kredittbyråer) Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)Behandlingen er basert på interessebalanse (Artikkel 6(1)(f) GDPR). Etter interessebalansering har Klarna avgjort at vi har en legitim interesse i å samle inn og selge gjeld. Vi sikrer at den behandlingen dette krever er nødvendig for å oppnå formålet det er snakk om, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. Du kan kontakte oss for å få mer informasjon om hvordan denne beslutningen ble avgjort. Se avsnitt 12 for kontaktinformasjonen vår.Når gjelden har blitt betalt.For å forhindre at Klarna sine operasjoner blir brukt til hvitvasking av penger eller finansiering av terrorisme, ved å overvåke og se gjennom transaksjoner, samt gjøre risikovurderinger og utvikle risikomodeller.  Denne behandlingen utgjør profilering, og en beslutning om at du blir ansett å være en hvitvaskingsrisiko utgjør en «automatisert beslutning». Se avsnitt 6 for mer informasjon om profilering og automatisert beslutningstaking.Fra deg:Kontaktinformasjon og identifiserende data. Betalingsinformasjon. Fra andre kilder:Informasjon om varer og tjenester. (Butikken) Informasjon om økonomisk status. (Klarna og kredittbyråer)Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)Teknisk informasjon generert gjennom din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)Enhetsinformasjon. (Enheten din)Informasjon fra eksterne sanksjonslister og PEP-lister. (Sanksjonslister og PEP-lister)Sensitive personopplysninger (informasjon om politiske meninger, religiøs tro og/eller helsedata fra PEP-lister).For å overholde loven (Artikkel 6(1)(c) GDPR). (Svensk lov (2017:630) om tiltak mot hvitvasking av penger og finansiering av terrorisme)Med hensyn til sensitive personopplysninger blir behandlingsgrunnlaget ansett som nødvendig for allmennhetens interesse (Artikkel 9(2)(g) GDPR).Opptil 5 år fra og med termineringen av avtalen eller etter termineringen av kundeforholdet (opptil 10 år i tilfeller der politimyndigheter ber om det). Se avsnitt 9 for mer informasjon om forpliktelsene våre og rettigheten til å beholde informasjon i henhold til loven.Arkivering og regnskapsføring i henhold til regnskapsføringslover.Fra deg:Kontaktinformasjon og identifiserende data. Betalingsinformasjon. Fra andre kilder:Informasjon om varer og tjenester. (Butikken) Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)Tjenestespesifikke personopplysninger (se avsnitt 3 for informasjon om Klarna sine spare- og betalingskontoer).For å overholde loven (Artikkel 6(1)(c) GDPR). (Den svenske regnskapsføringsloven (1999:1078))7 år etter enden av året da informasjonen ble registrert. Se avsnitt 9 for mer informasjon om forpliktelsene våre og rettigheten til å beholde informasjon i henhold til loven.

4.4 Bruk dine og tredjeparters personopplysninger og informasjon om deg for å gi deg tilgang til Klarna sine kontotjenester (spare- og betalingskontoer).

Behandlingsformål - hva vi gjør og hvorfor.

Personopplysningskategorier brukt til dette formål, og hvor dataene kommer fra (kilden). Se avsnitt 3 for å lese mer om de forskjellige typene personlige data. 

Juridisk grunnlag iht. personvernforordningen (GDPR).

Når formålet med bruk av personlige data opphører. Se avsnitt 9 for når Klarna sletter dataene.

For å tilby Klarna sine spare- og betalingskontoer. 



Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data.

  • Sensitive personopplysninger. 

 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om økonomisk status. (Klarna og kredittbyråer)

  • Tjenestespesifikke personopplysninger (se avsnitt 3 for informasjon om Klarna sine spare- og betalingskontoer). 

 

Behandlingen er nødvendig for at Klarna skal kunne oppfylle forpliktelsene i kontrakten sin med deg (Artikkel 6(1)(b) GDPR).

 

Hvis tjenesten behandler informasjon som utgjør sensitive personopplysninger (fra transaksjonene dine), finner behandlingen vår sted basert på ditt uttrykkelige samtykke (Artikkel 9(2)(a) GDPR).

 

Opplysninger om tredjeparter (f.eks. betalingsmottaker eller betalende part) er basert på interessebalansering (Artikkel 6(1)(f) GDPR). Etter interessebalansering har Klarna avgjort at vi og du (samt betalingsmottaker / betalende part) har legitim interesse i å gjennomføre databehandlingen for å utføre de respektive transaksjonene. Vi sikrer at den behandlingen dette krever er nødvendig for å oppnå den interessen, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. 

 

Du kan kontakte oss for å få mer informasjon om hvordan denne beslutningen ble avgjort. Se avsnitt 12 for kontaktinformasjonen vår.

Når kontrakten mellom deg og Klarna blir terminert.

For å dele personopplysningene dine med kategorier av mottakere som beskrevet i avsnitt 7.4 (kredittinstitusjoner og andre finansinstitusjoner).

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data.

  • Sensitive personopplysninger. 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om økonomisk status. (Klarna og kredittbyråer)

  • Tjenestespesifikke personopplysninger (se avsnitt 3 for informasjon om Klarna sine spare- og betalingskontoer).

Behandlingen er nødvendig for at Klarna skal kunne oppfylle forpliktelsene i kontrakten sin med deg (Artikkel 6(1)(b) GDPR).

 

Hvis tjenesten behandler informasjon som utgjør sensitive personopplysninger (fra transaksjonene dine), finner behandlingen vår sted basert på ditt uttrykkelige samtykke (Artikkel 9(2)(a) GDPR).

Når kontrakten mellom deg og Klarna blir terminert.

For å forhindre at Klarna sine operasjoner blir brukt til hvitvasking av penger eller finansiering av terrorisme, ved å overvåke og se gjennom transaksjoner, samt gjøre risikovurderinger og utvikle risikomodeller. 

 

Denne behandlingen utgjør profilering, og en beslutning om at du blir ansett å være en hvitvaskingsrisiko utgjør en automatisert beslutning. Se avsnitt 6 for mer informasjon om profilering og automatisert beslutningstaking.

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data. 

  • Betalingsinformasjon. 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om varer og tjenester. (Butikken) 

  • Informasjon om økonomisk status. (Klarna og kredittbyråer)

  • Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Teknisk informasjon generert gjennom din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)

  • Enhetsinformasjon. (Enheten din)

  • Informasjon fra eksterne sanksjonslister og PEP-lister. (Sanksjonslister og PEP-lister)

  • Sensitive personopplysninger (informasjon om politiske meninger, religiøs tro og/eller helsedata fra PEP-lister).

  • Tjenestespesifikke personopplysninger (se avsnitt 3 for informasjon om Klarna sine spare- og betalingskontoer).

For å overholde loven (Artikkel 6(1)(c) GDPR). (Svensk lov (2017:630) om tiltak mot hvitvasking av penger og finansiering av terrorisme

 

Med hensyn til sensitive personopplysninger blir behandlingsgrunnlaget ansett som nødvendig for allmennhetens interesse (Artikkel 9(2)(g) GDPR).

Opptil 5 år fra og med termineringen av kontrakten eller etter termineringen av kundeforholdet (opptil 10 år i tilfeller der politimyndigheter ber om det). Se avsnitt 9 for mer informasjon om forpliktelsene våre og rettigheten til å beholde informasjon i henhold til loven.

 

Arkivering og regnskapsføring i henhold til regnskapsføringslover. 

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data. 

  • Betalingsinformasjon. 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om varer og tjenester. (Butikken) 

  • Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)

 

For å overholde loven (Artikkel 6(1)(c) GDPR). (Den svenske regnskapsføringsloven (1999:1078))

7 år etter enden av året da informasjonen først ble registrert. Se avsnitt 9 for mer informasjon om forpliktelsene våre og rettigheten til å beholde informasjon i henhold til loven.

For å gjøre kalkuleringer i henhold til regler om tilstrekkelighetsforpliktelser vedrørende kapital. 

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data. 

  • Betalingsinformasjon. 

 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om varer og tjenester. (Butikken)

  • Informasjon om økonomisk status. (Klarna og kredittbyråer)

  • Informasjon om din bruk av Klarna sine tjenester. (Klarna)

  • Kontakttilfellene dine med butikkene som du handler i eller besøker. (Butikken)

  • Enhetsinformasjon. (Enheten din)

  • Tjenestespesifikke personopplysninger (se avsnitt 3 for informasjon om Klarna sine spare- og betalingskontoer).

For å overholde loven (Artikkel 6(1)(c) GDPR) (Forskrift om tilstrekkelighet av kapital 575/2013 og direktiv for tilstrekkelighet av kapital 2013/36)

 

7 år etter enden av året da informasjonen ble registrert. Se avsnitt 9 for mer informasjon om forpliktelsene våre og rettigheten til å beholde informasjon i henhold til loven.

 

4.5 Bruk av personopplysningene dine når du bruker Klarna sin «Shopping Service».

Når du bruker Klarna-tjenesten kalt Shopping Service, vil Klarna behandle personopplysningene dine i anledning formålene beskrevet i tabellen nedenfor. Vilkårene til Shopping Service og beskrivelsen av funksjonene som er inkludert i tjenesten finner du her.Behandlingsformål - hva vi gjør og hvorfor.Personopplysningstyper brukt til dette formål, og hvor dataene kommer fra (kilden). Se avsnitt 3 for å lese mer om de forskjellige typene personlige data. Juridisk grunnlag iht. personvernforordningen (GDPR).Når formålet opphører. Se avsnitt 9 for når Klarna sletter dataene.For å tilby Klarna sin Shopping Service og funksjonene inkludert i tjenesten.Tjenesten involverer profilering av deg for å personliggjøre innholdet i Klarna sin mobilapplikasjon og ved Klarna-utsjekking i butikk.Alle kategorier nevnt i avsnitt 3. Tjenestespesifikke personopplysninger (se avsnitt 3).Sensitive personopplysninger.Behandlingen er nødvendig for at Klarna skal kunne etterleve forpliktelsene i kontrakten (vilkårene og betingelsene til Shopping Service) med deg (Artikkel 6(1)(b) GDPR).Hvis Shopping Service også behandler data som utgjør sensitive personopplysninger (hvis du har lastet opp denne informasjonen, f.eks. via kvitteringer for bestemte kjøp/medlemskap, eller hvis du ellers har gitt oss tilgang til denne informasjonen), finner behandlingen vår sted basert på ditt uttrykkelige samtykke (Artikkel 9(2)(a) GDPR). Se avsnitt 3 for mer informasjon om denne typen personopplysninger.Når kontrakten mellom deg og Klarna blir terminert.Du kan velge hvorvidt du ønsker å dele stedsplasseringen din med oss. Vi bruker denne informasjonen til å finne butikker i nærheten av deg. Du kan deaktivere posisjonsdeling når som helst via enhetens interne innstillinger.Fra deg:Tjenestespesifikke personopplysninger (se avsnitt 3, stedsinformasjon).Behandlingen er nødvendig for at Klarna skal kunne etterleve forpliktelsene i kontrakten (vilkårene og betingelsene til Shopping Service) med deg (Artikkel 6(1)(b) GDPR).Når funksjonen blir lukket. Klarna vil ikke lagre stedsplasseringen din etter at vi har vist deg butikkene som er i nærheten.For å tilby en nettleser, gjennom Klarna-appen, som du kan bruke til å besøke butikkers nettsider. Klarna vil samle inn informasjon om hvordan du bruker nettleseren for å personliggjøre innholdet for deg på Klarna sin mobilapplikasjon. Fra deg:Sensitive personopplysninger.Tjenestespesifikke personopplysninger (se avsnitt 3 for informasjon om Klarna sin mobilapplikasjon).Behandlingen er nødvendig for at Klarna skal kunne etterleve forpliktelsene i kontrakten (vilkårene og betingelsene til Shopping Service) med deg (Artikkel 6(1)(b) GDPR).Hvis tjenesten behandler informasjon som utgjør sensitive personopplysninger (f.eks. fra sider som du besøker), finner behandlingen vår sted basert på ditt uttrykkelige samtykke (Artikkel 9(2)(a) GDPR). Disse sensitive opplysningene vil imidlertid ikke bli brukt til noe annet formål enn å vise deg den aktuelle nettsiden i nettleseren.Når kontrakten mellom deg og Klarna blir terminert.For å dele personopplysningene dine med kategoriene av mottakere beskrevet i avsnitt 7.5 (partnernettverk, Google, partnere innen rammeverket til Personal Finances-tjenesten, samt tilbuds- og fordelsprogrammet, og logistikk- og transportselskaper).Fra deg:Kontaktinformasjon og identifiserende data.Sensitive personopplysninger (hvis du selv har lastet dem opp eller ellers gitt oss tilgang til slike data).Fra andre kilder:Informasjon om varer og tjenester. (Butikken)Enhetsinformasjon. (Enheten din)Tjenestespesifikke personopplysninger (se avsnitt 3 for informasjon om Klarna sin mobilapplikasjon).Avhenger av mottakeren (Se avsnitt 7.5).Når kontrakten mellom deg og Klarna blir terminert.

4.6 Ytterligere tjenester som du kan få tilgang til via Klarna sin mobilapplikasjon eller via Klarnas nettleserutvidelse.

Behandlingsformål - hva vi gjør og hvorfor.

Personopplysningstyper brukt til dette formål, og hvor dataene kommer fra (kilden). Se avsnitt 3 for å lese mer om de forskjellige typene personlige data.

Juridisk grunnlag iht. personvernforordningen (GDPR).

Når formålet ved bruken av personlige data opphører. Se avsnitt 9 for når Klarna sletter dataene.

Hvis du har koblet e-postkontoen din til Klarna sin Email Connect-tjeneste, vil Klarna regelmessig koble seg til e-postkontoen(e) din(e) for å innhente informasjon om kjøpene dine.

Du kan terminere denne tjenesten når som helst og dermed slette Klarna sin tilgang til e-postkontoen din. 

Fra andre kilder:

  • Sensitive personopplysninger. (E-postklientleverandøren)

  • Tjenestespesifikke personopplysninger (se avsnitt 3 for informasjon om Email Connect). (E-postklientleverandøren)

Behandlingen er nødvendig for at Klarna skal kunne etterleve forpliktelsene i kontrakten (vilkårene og betingelsene til Shopping Service) med deg (Artikkel 6(1)(b) GDPR).

Hvis tjenesten behandler sensitive personopplysninger (fra transaksjonene dine), vil behandlingen vår finne sted basert på ditt uttrykkelige samtykke (Artikkel 9(2)(a) GDPR). Se avsnitt 3 for mer utfyllende informasjon.

Når kontrakten mellom deg og Klarna blir terminert.

Hvis du har valgt å koble bankkontoene dine til Personal Finance-tjenesten, vil Klarna vise og tilby verktøy for styring av økonomien din basert på en skreddersydd formel som vil matche dine bestemte behov. 

Denne behandlingen utgjør profilering som har som mål å personliggjøre tjenestens innhold basert på hva vi mener du kan være interessert i. Du kan lese mer om profilering i avsnitt 6. 

Hvis du velger å dra nytte av tilbud og fordeler som Klarna gjør tilgjengelig innen rammeverket til denne tjenesten, vil vi dele personopplysningene dine med partneren som tilbyr disse (se avsnitt 7.5.3).

Fra andre kilder: 

  • Sensitive personopplysninger. (Den tilkoblede kontoen din)

  • Tjenestespesifikke personopplysninger (se avsnitt 3 for informasjon om Personal Finance). (Den tilkoblede kontoen din)

Behandlingen er nødvendig for at Klarna skal kunne etterleve forpliktelsene i kontrakten (vilkårene og betingelsene til Shopping Service) med deg (Artikkel 6(1)(b) GDPR).

Hvis tjenesten behandler sensitive personopplysninger (fra transaksjonene dine), vil behandlingen vår finne sted basert på ditt uttrykkelige samtykke (Artikkel 9(2)(a) GDPR). Se avsnitt 3 for mer informasjon.

Når kontrakten mellom deg og Klarna blir terminert.

Hvis du bruker nettleserutvidelsen vår, vil Klarna behandle dataene dine for å levere tjenesten, som inkluderer behandling av informasjon om hvilke nettsteder / webdomener du besøker:

Klarna behandler informasjon om netthandelsnettstedene / nettdomenene du besøkte for å identifisere avtaler, tilby cashback og gi deg tilpassede tilbud i Klarna-utvidelsen og mobilapplikasjonen. Denne behandlingen gjøres også for å tillate deg å lage engangskort direkte i nettleseren din på nettsteder der denne tjenesten er aktivert.

Informasjon om ikke-e-handelsnettsteder / nettdomener som besøkes, vil ikke bli lagret av Klarna.

Les mer om hvordan personopplysningene dine brukes i vanlige spørsmål om utvidelsen.

 

Fra deg:

 

  • Kontakt- og identifikasjonsdata.

  • Informasjon om varer/tjenester.

  • Betalingsinformasjon.

  • Kontaktene dine med butikkene du handler i eller besøker.

  • Sensitive personopplysninger.

  • Tjenestespesifikke personopplysninger (se avsnitt 3 for informasjon om Klarna mobilapplikasjon og nettleserutvidelse).

Fra andre kilder:

  • Informasjon om enheten. (Enheten din)

  • Informasjon om din bruk av Klarnas tjenester. (Klarna)

  • Teknisk informasjon generert gjennom din bruk av Klarnas tjenester. (Klarna)

 

Behandlingen er nødvendig for at Klarna skal kunne etterleve forpliktelsene i kontrakten (vilkårene og betingelsene til Shopping Service) med deg (Artikkel 6(1)(b) GDPR).

Hvis tjenesten behandler sensitive personopplysninger (fra transaksjonene dine), vil behandlingen vår finne sted basert på ditt uttrykkelige samtykke (Artikkel 9(2)(a) GDPR). Se avsnitt 3 for mer informasjon.

Når kontrakten mellom deg og Klarna blir terminert.

4.7 Tilbud og invitasjoner til arrangementer på sosiale medier, og når du kontakter oss via sosiale medier.

Behandlingsformål - hva vi gjør og hvorfor.

Personopplysningstyper brukt til dette formål, og hvor dataene kommer fra (kilden). Se avsnitt 3 for å lese mer om de forskjellige typene personlige data.

Juridisk grunnlag for behandling i henhold til personvernforordningen (GDPR).

Når formålet ved bruk av personlige data opphører. Se avsnitt 9 for når Klarna sletter dataene.

Hvis du melder deg på et arrangement vi har publisert på sosiale medier, vil vi behandle personopplysningene dine for å tilby den aktuelle tjenesten.

 

Du kan alltids melde deg ut av dette ved å ta kontakt med oss. Se avsnitt 12 for kontaktinformasjonen vår.

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data.

  • Tjenestespesifikke personopplysninger (se avsnitt 3 vedrørende påmelding på arrangementer på sosiale medier).

Behandlingen er nødvendig for at Klarna skal kunne oppfylle forpliktelsene i kontrakten sin med deg med hensyn til deltakelse på arrangementet (Artikkel 6(1)(b) GDPR).

 

Du kan kontakte oss for å få mer informasjon om hvordan denne beslutningen ble avgjort. Se avsnitt 12 for kontaktinformasjonen vår.

Når arrangementet er ferdigstilt.

4.8 Klarna sin behandling når du tar kontakt med vår kundestøtte.

Behandlingsformål - hva vi gjør og hvorfor.

Personopplysningskategorier brukt til dette formål, og hvor dataene kommer fra (kilden). Se avsnitt 3 for å lese mer om de forskjellige typene personlige data. 

Juridisk grunnlag for behandling i henhold til personvernforordningen (GDPR).

Når formålet ved bruk av personlige data opphører. Se avsnitt 9 for mer informasjon om når Klarna sletter dataene.

For å håndtere alle anliggenheter som Klarna sin kundestøtte møter på.

Dette inkluderer å beholde ulike former for skriftlige samtaler for å dokumentere kundeproblemer, samt for sikkerhetsformål og for å motarbeide svindel. 

Fra deg:

  • Informasjon om kontakttilfellene dine med Klarna sine kundestøtte.

 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om kontakttilfellene dine med Klarna sine kundestøtte. (Klarna)

Utførelse av kontrakter (Artikkel 6(1)(b) GDPR).

 

Opptil 10 år, basert på foreldelsesprinsippet. Se avsnitt 9 for mer informasjon om forpliktelsene våre og rettigheten til å beholde informasjon i henhold til loven.

Forbedre kvalitet og tjenester for å sikre kundetilfredshet. Vi kan gjøre opptak av telefonsamtaler mellom deg og våre ansatte for å kunne levere bedre produkter og tjenester til deg i fremtiden.

Fra deg:

  • Informasjon om kontakttilfellene dine med Klarna sine kundestøtte. 

 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om kontakttilfellene dine med Klarna sine kundestøtte. (Klarna)

Behandlingen er basert på interessebalanse (Artikkel 6(1)(f) GDPR). Etter interessebalansering har Klarna avgjort at vi har en legitim interesse i å forbedre våre tjenester, interne opplæringsprosesser og kvalitetskontroller. Vi sikrer at den bestemte behandlingen dette krever er nødvendig for å oppnå dette formålet, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. Som kunde har du også interesse i kvaliteten på samhandlingene dine med Klarna.

 

Du kan kontakte oss for å få mer informasjon om hvordan denne beslutningen ble avgjort. Vennligst se kontaktinformasjonen vår i avsnitt 12.

Vi behandler opptakene av telefonsamtaler i opptil 90 dager for kvalitetssikringsformål.

 

Dokumentere hva som har blitt sagt når vi snakker med vår kundeservice (for å sikre at vi har dokumentert hva som er avtalt eller diskutert). Vi bruker innspilte telefonsamtaler mellom deg og våre ansatte, samt våre ansattes notasjoner for å dokumentere det som er sagt.

 

Fra deg:

  • Informasjon om dine kontakter med Klarnas kundeservice. 

 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om dine kontakter med Klarnas kundeservice. (Klarna)

 

Behandlingen er basert på en interesseavveining (artikkel 6(1)(f) britisk GDPR). Når vi balanserer interesser, har Klarna fastslått at vi har en legitim interesse av å dokumentere kommunikasjon med Klarnas kundeservice. Vi sørger for at den spesielle behandlingen dette medfører er nødvendig for å oppnå dette formålet, og at vår interesse oppveier din rett til ikke å få dataene dine behandlet for dette formålet. Som kunde har du også interesse av å sikre upartisk måte å dokumentere det som er diskutert.

 

Du kan kontakte oss for mer informasjon om hvordan bestemmelsen ble gjort. Se kontaktinformasjon i avsnitt 12.

90 dager fra den dagen innspillingen ble gjort.

 

Hvis du kontakter oss via sosiale medier som f.eks. Facebook eller Twitter, vil personopplysningene dine også bli samlet inn og behandlet av disse selskapene, iht. deres egne personvernerklæringer. Det samme er gjeldende for svaret du mottar fra oss. Klarna behandler denne informasjonen for å svare på spørsmål.

Fra deg:

  • Kontaktinformasjon og identifiserende data. 

  • Informasjon om kontakttilfellene dine med Klarna sine kundestøtte.

 

Fra andre kilder:

  • Informasjon om kontakttilfellene dine med Klarna sine kundestøtte. (Klarna)

Utførelse av kontrakter (Artikkel 6(1)(b) GDPR).

Når vi har svart på spørsmålet ditt.

 

5. Hvordan tilbakekaller du samtykket ditt?

Når Klarna bruker personopplysningene dine basert på samtykket ditt, kan du til enhver tid trekke tilbake samtykket ditt. Du kan gjøre dette ved å sende en e-post til personvern@klarna.no eller ved å bruke kontaktinformasjonen du finner i avsnitt 12. 

Du kan også slette opplastet informasjon fra Klarna-appen, eller terminere bruken av tjenesten der personopplysningene dine blir behandlet. Vi sletter deretter informasjonen om deg. Hvis du tilbakekaller samtykket ditt eller sletter den opplastede informasjonen, kan det være at du ikke lenger vil være i stand til å bruke tjenesten i tilfeller der Klarna sin behandling av personopplysninger finner sted basert på samtykket ditt. 

Til slutt: Som beskrevet i avsnitt 2 ovenfor har du også rett til å protestere mot visse behandling av personopplysninger (for eksempel kan du slå av markedsføring). Du har også rett til å få slettet visse personopplysninger, som også er beskrevet i avsnitt 2. 

6. Klarna sin profilering og automatiserte beslutninger som påvirker deg betraktelig.

6.1 Klarna sin profilering av deg som en kunde.

Med «profilering» mener vi en automatisert behandling av personopplysninger for å evaluere bestemte personlige anliggenheter, f.eks. ved å analysere eller forutsi dine personlige preferanser, slik som kjøpsinteresser. Samtidig sammenligner vi informasjonen fra deg med informasjonen vi mottar fra andre kunder som har lignende atferd og bruk av tjenestene våre som deg. 

Formålet med Klarna sin profilering og personopplysningstypene som blir brukt i hvert tilfelle og for hver profilering er beskrevet i detalj i avsnitt 3 ovenfor. Profilering for disse formålene påvirker ikke deg som kunde betraktelig.

Vi bruker profilering for følgende formål:

  • for å levere våre personliggjorte tjenester, som får innholdet sitt tilpasset basert på hva vi mener er mest interessant for deg (dette gjelder Klarna sin mobilapplikasjon, de ulike funksjonene applikasjonen har, samt rekkefølgen som de ulike betalingsløsningene vises i ved Klarna-utsjekking i butikk), og

  • for å presentere personlig tilpasset markedsføringsmateriell til deg.

Hvis du har spørsmål om hvordan profileringsprosessen fungerer, ta gjerne kontakt med oss. Kontaktinformasjonen vår finner du i avsnitt 12. Du kan motsette deg markedsføringsrelatert profilering til enhver tid ved å ta kontakt med oss, hvoretter vi vil slutte med profilering av deg i anledning markedsføringsformål. Vi slutter også å profilere deg når du terminerer bruken din av tjenesten.

6.2 Klarna sine automatiserte beslutninger som påvirker deg betraktelig.

Med automatiserte beslutninger med juridiske følger, eller automatiserte beslutninger som på lignende vis påvirker deg betraktelig, mener vi bestemte beslutninger i tjenestene våre som er fullstendig automatiserte uten at noen av våre ansatte er involvert i å foreta dem. Disse beslutningene påvirker deg som kunde betraktelig, sammenlignbart med juridiske følger. Ved å foreta slike beslutninger automatisk, øker Klarna objektiviteten og transparensen sin i beslutningen som tillater deg å bruke disse tjenestene. Samtidig har du til enhver tid rett til å motsette deg disse beslutningene. Du kan lese om hvordan du kan motsette deg disse beslutningene nederst i dette avsnittet 6.2.

Før automatiserte beslutninger som påvirker deg betraktelig finner sted vil vi først ha profilert deg basert på personopplysningene dine. Denne profileringen blir gjort for å vurdere den økonomiske situasjonen din (før beslutningen blir tatt om hvorvidt du skal få tildelt kreditt eller ikke) eller for å identifisere hvorvidt bruken din av tjenestene involverer noen form for risiko for svindel eller hvitvasking av penger. Vi profilerer brukeratferden din og den økonomiske situasjonen din, og sammenligner disse opplysningene med atferder og forhold som indikerer ulike risikonivåer for oss. 

Når foretar Klarna automatiske beslutninger som påvirker deg betydelig?

Vi foretar denne typen automatisert beslutning når vi:

  • bestemmer oss for at vi skal godkjenne søknaden din om å få bruke en kredittjeneste.

  • bestemmer oss for at vi ikke skal godkjenne søknaden din om å få bruke en kredittjeneste.
    Disse automatiserte kredittavgjørelsene er basert på opplysningene som du selv oppgir til oss, data fra eksterne kilder slik som kredittbyråer, samt Klarna sin egen interne informasjon. I tillegg til informasjon om deg, inkluderer Klarna sin kredittmodell et stort antall andre faktorer, slik som Klarna sine interne kredittrisikonivåer og våre kunders generelle tilbakebetalingssatser (f.eks. basert på gjeldende produktkategori).

  • bestemmer oss for om du blir en svindelsrisiko å regne, hvis behandlingen vår viser at atferden din indikerer mulige svindelintensjoner, at atferden din ikke er konsekvent med den tidligere bruken din av tjenestene våre, eller at du har forsøkt å skjule den virkelige identiteten din. Automatiserte beslutninger hvor vi vurderer om du utgjør en svindelsrisiko blir basert på informasjonen som du selv har oppgitt, data fra svindelforebyggingsbyråer (se avsnitt 7.2.3. for detaljer om hvilke byråer vi samarbeider med), samt Klarna sin egen interne informasjon.

  • bestemmer oss for om det finnes en risiko for hvitvasking av penger, hvis behandlingen vår viser at atferden din indikerer mulig hvitvasking. I relevante tilfeller undersøker også Klarna hvorvidt bestemte kunder befinner seg på sanksjonslister. 

Personopplysningstypene som blir brukt for hver beslutning er beskrevet i avsnitt 3. Se avsnitt 7 for mer informasjon om hvem vi deler opplysninger med med hensyn til profilering forut automatiserte beslutninger. 

Hvis du ikke blir godkjent i løpet av den automatiserte beslutningsprosessen beskrevet ovenfor, vil du ikke få tilgang til Klarna sine tjenester, inkludert betalingsløsningene våre. Klarna har flere sikkerhetsmekanismer på plass for å sikre at beslutningene er hensiktsmessige. Disse mekanismene inkluderer pågående vurdering av beslutningsmodellene våre samt vilkårlig prøvetaking fra individuelle tilfeller. Hvis du er uenig med utfallet av beslutningsprosessen som gjaldt deg, ta kontakt med oss slik at vi kan vurdere hvorvidt prosessen ble hensiktsmessig utført. Du kan også motsette deg i henhold til følgende instruksjoner.

Retten din til å motsette deg disse automatiserte beslutningene

Du beholder alltid retten din til å motsette deg en automatisk beslutning med juridiske konsekvenser eller beslutninger som ellers kan påvirke deg betraktelig (sammen med den relevante profileringen) ved å sende en e-post til personvern@klarna.no. En Klarna-ansatt vil deretter gå gjennom beslutningen og vurdere den ut i fra eventuell ny informasjon og nye omstendigheter du frembringer.

7. Hvem deler vi personopplysningene dine med?

Når vi deler personopplysningene dine sikrer vi at mottakeren behandler dem i samsvar med denne personvernmerknaden, for eksempel ved å inngå dataoverføringsavtaler eller databehandlingsavtaler med mottakerne. Disse avtalene inneholder alle forsvarlige kontraktmessige, juridiske, tekniske og organisatoriske tiltak som skal sikre at personopplysningene dine blir behandlet ved et tilstrekkelig høyt nok beskyttelsesnivå og i samsvar med gjeldende lovgivning.

7.1 Kategorier av mottakere som Klarna alltid vil dele personopplysningene dine med, uavhengig av tjenesten du bruker.

7.1.1 Leverandører og underleverandører. 

Beskrivelse av mottaker: Leverandører og underleverandører er selskaper som kun har rettighet til å behandle personopplysningene de mottar fra Klarna på vegne av Klarna, dvs. databehandlere. Eksempler på slike leverandører og underleverandører er programvare- og datalagringsleverandører, betalingsløsningstilbydere og bedriftskonsulenter.

Formål og juridisk grunnlag: Klarna behøver tilgang til tjenester og funksjonalitet fra andre selskaper der vi ikke kan gjøre dem selv. Klarna har en legitim interesse i å få tilgang til disse tjenestene og funksjonalitetene (Artikkel 6(1)(f) GDPR). Vi sikrer at den behandlingen dette krever er nødvendig for å oppnå den interessen, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. Du har rett til å motsette deg denne behandlingen av årsaker relatert til omstendighetene rundt det spesifikke tilfellet ditt. Se avsnitt 2 for mer informasjon om rettighetene dine.

7.1.2 Klarna Group. 

Beskrivelse av mottaker: Selskaper innen Klarna Group.

Formål og juridisk grunnlag: Dette er nødvendig for at Klarna skal klare å levere tjenester og funksjonaliteter til deg. Klarna har en legitim interesse i å få tilgang til disse tjenestene og funksjonalitetene (Artikkel 6(1)(f) GDPR). Vi sikrer at den behandlingen dette krever er nødvendig for å oppnå den interessen, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. Du har rett til å motsette deg denne behandlingen av årsaker relatert til omstendighetene rundt det spesifikke tilfellet ditt. Se avsnitt 2 for mer informasjon om rettighetene dine.

Når du handler i en utenlandsk butikk (som betyr en butikk utenfor EU/EØS-området) som har en avtale med et annet selskap i Klarna-konsernet, kreves det utlevering av personopplysningene dine mellom Klarna-selskaper for at de to Klarna-selskapene skal kunne administrere betalingen din og gjøre det mulig for den utenlandske butikken å administrere kjøpet ditt. Det juridiske grunnlaget for denne behandlingen er utførelsen av en kontrakt (artikkel 6 (1) (b) GDPR). Det mottakende Klarna-selskapet vil håndtere dine personopplysninger i samsvar med personvernerklæringen som gjelder i ditt land (se liste). Du kan lese mer om hvordan Klarna ivaretar dine personopplysninger når de overføres utenfor EU/EØS i avsnitt 8.

7.1.3 En person som har autoritet over dine økonomiske transaksjoner.

Beskrivelse av mottaker: Klarna kan dele personopplysningene dine med en person som har rettighet til å få tilgang til dem via en fullmakt.  

Formål og juridisk grunnlag: Denne behandlingen blir gjort for å tilrettelegge for kontakttilfellene dine med oss (gjennom agenter), og finner sted basert på samtykket ditt (Artikkel 6(1)(a) GDPR).

7.1.4 Myndigheter. 

Beskrivelse av mottaker: Klarna kan fremvise nødvendig informasjon til myndigheter, som f.eks. politiet, finansmyndigheter, skattemyndigheter eller andre myndigheter og domstoler. 

Formål og juridisk grunnlag: Personopplysninger blir delt med myndigheter når vi er pålagt av loven å gjøre dette, eller i noen tilfeller der du har bedt oss om å gjøre det, eller hvis det er nødvendig for å håndtere skattefradrag eller forebygge kriminelle aktiviteter eller intensjoner. Et eksempel på en juridisk forpliktelse til å fremvise informasjon er når det er nødvendig for å sikre tiltak mot hvitvasking av penger og finansiering av terrorisme. Avhengig av myndigheten og formålet, er de juridiske grunnlagene våre forpliktelsene våre til å overholde loven (Artikkel 6(1)(c) GDPR), forpliktelsene våre til å oppfylle avtalen med deg (Artikkel 6(1)(b), eller Klarna sin legitime interesse i å beskytte seg selv mot kriminalitet (Artikkel 6(1)(f) GDPR).

7.1.5 Avhendelse av virksomhet eller aktiva.

Beskrivelse av mottaker: I det tilfellet der Klarna selger deler av virksomheten sin eller sine aktiva, kan Klarna overføre personopplysningene dine til den potensielle kjøperen av slik virksomhet eller aktivum. Hvis Klarna, eller en betydelig del av Klarna sine aktiva, blir ervervet av en tredjepart, kan også personopplysninger om Klarna sine kunder blir delt.

Formål og juridisk grunnlag: Klarna har en legitim interesse i å være i stand til å gjennomføre disse transaksjonene (Artikkel 6(1)(f) GDPR). Vi sikrer at den behandlingen dette krever er nødvendig for å oppnå den interessen, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. Du har rett til å motsette deg denne behandlingen av årsaker relatert til omstendighetene rundt det spesifikke tilfellet ditt. Se avsnitt 2 for mer informasjon om rettighetene dine.

7.2 Kategorier av mottakere som Klarna deler dine personopplysninger med når du bruker Klarnas betalingsmetoder, logger inn med Klarna i en butikk, eller velger å betale med debet- eller kredittkort i Klarnas utsjekking i en butikk.

7.2.1 Butikker.

Beskrivelse av mottaker: Med butikker mener vi butikkene du besøker eller handler hos (som kan inkludere butikkens gruppemedlemmer hvis du har blitt varslet om dette av butikken).

Formål og juridisk grunnlag: For at butikken skal kunne gjennomføre og håndtere kjøpet ditt og forholdet ditt til butikken eller dets gruppeselskaper, f.eks. ved å bekrefte identiteten din, sende varer, svare på spørsmål og tvister, og ytterligere for å forhindre svindel og, der det er hensiktsmessig, sende ut relevant salgsfremmende materiell. Butikkens egen personvernerklæring gjelder for behandlingen av personopplysningene som har blitt delt med butikken og som butikken selv behandler. Vanligvis finner du en kobling til butikkens personvernerklæring på butikkens nettside. Det juridiske grunnlaget for å dele opplysninger med butikker er delvis utførelsen av en kontrakt (Artikkel 6(1)(b) GDPR), så langt datadelingen finner sted, for å oppfylle kontrakten mellom deg og butikken, og delvis basert på butikkens og Klarna sin legitime interesse (Artikkel 6(1)(f) GDPR). Vi sikrer at den behandlingen dette krever er nødvendig for å oppnå den interessen, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. Du har rett til å motsette deg denne behandlingen av årsaker relatert til omstendighetene rundt det spesifikke tilfellet ditt. Se avsnitt 2 for mer informasjon om rettighetene dine.

7.2.2 Betalingstjenestetilbydere og finansinstitusjoner.

Beskrivelse av mottaker: Betalingstjenestetilbydere og finansinstitusjoner leverer tjenester til deg, butikker og Klarna for å implementere og administrere elektroniske betalinger gjennom et utvalg av betalingsmetoder, slik som kredittkort samt bankbaserte betalingsløsninger som direkte debet- og bankoverføring. 

Formål og juridisk grunnlag: Enkelte butikker benytter seg av tjenestetilbydere som de deler opplysningene dine med for å administrere betalingen din. Denne delingen finner sted i samsvar med butikkenes egne personvernerklæringer. Butikken kan også la Klarna dele opplysningene dine med betalingstjenestetilbyderen de bruker for å behandle betalingen din. Enkelte betalingstjenestetilbydere samler også inn og bruker opplysningene dine uavhengig, i samsvar med deres egne personvernerklæringer. Dette er f.eks. gjeldende for tilbydere av elektroniske lommebøker. I tillegg kan Klarna dele opplysningene dine med andre finansinstitusjoner når de gjør transaksjoner med kontoen din for å ferdigstille transaksjonene. Deling med betalingstjenestetilbydere og finansinstitusjoner blir gjort for å gjennomføre en transaksjon igangsatt av deg og blir gjort for å oppfylle avtalen med deg (Artikkel 6(1)(b) GDPR). 

7.2.3 Svindelforebyggingsbyråer og selskaper som tilbyr identitetssjekker.

Beskrivelse av mottaker: Personopplysningene dine blir delt med svindelforebyggingsbyråer og selskaper som tilbyr identitetssjekker. 

Formål og juridisk grunnlag: Klarna deler opplysningene dine for å verifisere identiteten din, nøyaktigheten til opplysningene du har gitt oss, og for å bekjempe kriminelle aktiviteter og intensjoner . Selskapene vi samarbeider med er oppført her. Vennligst merk at disse selskapene kan behandle opplysningene dine i henhold til sine egne datavernsmerknader.

Klarna deler personopplysningene dine basert på Klarna sin legitime interesse i å bedrive virksomheten sin (Artikkel 6(1)(f) GDPR. Svindelforebyggingsbyråer og bedrifter som leverer identitetskontroller har informasjon om svindelaktiviteter og identitetsbekreftelse som er viktig for Klarna å bruke som innsikt for å redusere nivået av uredelige transaksjoner. Vi sikrer at den behandlingen dette krever er nødvendig for å oppnå den interessen, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. Du har rett til å motsette deg denne behandlingen av årsaker relatert til omstendighetene rundt det spesifikke tilfellet ditt. Se avsnitt 2 for mer informasjon om rettighetene dine. Du kan også ta kontakt med enhetene ført opp i listen ovenfor, for å utøve samme rettigheter som detaljert i avsnitt 2, også i mot disse enhetene.      

7.2.4 Google.

Beskrivelse av mottaker: Når du bruker Google Maps ved utsjekking (for eksempel ved å søke på adressen din i adresselinjen), vil personopplysningene dine bli delt med Google. Google vil behandle opplysningene dine i tråd med Google Maps/Google Earth sine tjenestevilkår og retningslinjer for personvern

Formål og juridisk grunnlag: Klarna deler denne informasjonen basert på Klarna sin legitime interesse i å gjennomføre virksomheten sin (Artikkel 6(1)(f) GDPR, siden Google Maps gjør det mulig å finne adressefunksjonaliteten ved utsjekking. Vi sikrer at den behandlingen dette krever er nødvendig for å oppnå den interessen, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. Du har rett til å motsette deg denne behandlingen av årsaker relatert til omstendighetene rundt det spesifikke tilfellet ditt. Se avsnitt 2 for mer informasjon om rettighetene dine.

7.3 Kategorier av mottakere som Klarna deler personopplysningene dine med når du bruker en av Klarna sine betalingsløsninger som involverer tilbud om kreditt eller når du bruker Klarnakortet eller engangskortet.

7.3.1 Kredittbyråer og gjeldsinformasjonsforetak.

Beskrivelse av mottaker: Hvis du søker på å få bruke en tjeneste fra Klarna som involverer at vi tilbyr kreditt (se avsnitt 4.3 for hvilke tjenester fra Klarna som involverer kreditt), deler vi personopplysningene dine med kredittbyråer. Slik deling finner ikke sted ved tilfeller av mindre beløper eller der vi allerede har opparbeidet oss tilstrekkelig nok informasjon.

Formål og juridisk grunnlag: Personopplysningene dine blir delt med kredittbyråer for å vurdere kredittverdigheten din, for å bekrefte identiteten din og kontaktinformasjonen din i sin helhet, samt for å beskytte deg og andre kunder mot svindelforsøk. Denne datadelingen utgjør en kredittrapport. 

I Norge blir personnummeret ditt sendt av Klarna til kredittbyrået for å etablere grunnlaget for undersøkingen inn i den økonomiske historikken din, og kredittbyrået vil varsle deg når en kredittsjekk har blitt gjort. Kredittsjekken vår påvirker ikke din kredittscore.

Videre deler Klarna personnummeret ditt og informasjon om din finansieringsgjeld, samt alle tilfeller av tilbakebetalinger (inkludert sene tilbakebetalingstilfeller), med norske gjeldsinformasjonsforetak i samsvar med norsk kredittlovgivning. Opplysningene som blir delt med gjeldsinformasjonsforetaket kan påvirke din fremtidige kredittrating og evne til å motta kreditt.

Kredittbyrået og gjeldsinformasjonsforetaket vil behandle informasjonen om deg i tråd med sin egne personvernerklæringer. For å se hvem vi samarbeider med kan du trykke her.

Klarna deler personopplysningene dine basert på Klarna sin legitime interesse i å bedrive virksomheten sin (Artikkel 6(1)(f) GDPR). Kredittbyråer har informasjon om den økonomiske situasjonen din, noe som er viktig for Klarna for å sikre en riktig kredittvurdering, og ikke tilby kreditt til forbrukere som ikke er i stand til å betale tilbake. Vi sikrer at den bestemte behandlingen dette krever er nødvendig for å oppnå formålet det er snakk om, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. Du har rett til å motsette deg denne behandlingen av årsaker relatert til omstendighetene rundt det spesifikke tilfellet ditt. Se avsnitt 2 for mer informasjon om rettighetene dine. Du kan også ta kontakt med enhetene ført opp i listen ovenfor, for å utøve samme rettigheter som detaljert i avsnitt 2, også i mot disse enhetene.

Klarna benytter seg kun av skriptformat når vi lagrer kredittinformasjon om deg som vi har mottatt fra et kredittbyrå. Hvis du ønsker en lesbar versjon, anbefaler vi at du kontakter kredittbyrået som informerte deg om at Klarna etterspurte en kredittrapport.

7.3.2 Gjeldsinnkrevingsbedrifter (for forfalt gjeld).

Beskrivelse av mottaker: Klarna kan være nødt til å dele informasjonen din når vi selger eller utkontrakterer innsamling av forfalt gjeld gjennom en tredjepart, f.eks. en gjeldsinnkrevingsbedrift. 

Formål og juridisk grunnlag: Denne datadelingen finner sted for å samle inn forfalt gjeld. Gjeldsinnkrevingsbedrifter behandler personopplysninger i henhold til sine egne personvernerklæringer, eller kun på vegne av Klarna i deres kapasitet som Klarna sine databehandlere. Gjeldsinnkrevingsbedrifter kan rapportere forfalt gjeld til kredittbyråer eller myndighetene, noe som kan påvirke kredittverdigheten din og evnen din til å søke på fremtidig kreditt. Disse opplysningene blir delt basert på vår legitime interesse i å samle inn og selge gjeld (Artikkel 6(1)(f) GDPR). Etter interessebalansering har Klarna avgjort at vi har en legitim interesse i å samle inn og selge gjeld. Vi sikrer at den behandlingen dette krever er nødvendig for å oppnå den interessen, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. Du har rett til å motsette deg denne behandlingen av årsaker relatert til omstendighetene rundt det spesifikke tilfellet ditt. Se avsnitt 2 for mer informasjon om rettighetene dine. 

7.3.3 VISA og tilbydere av digitale lommebøker

Beskrivelse av mottaker: Vi deler informasjon om deg og kjøpene dine når du bruker Klarnakortet med VISA og med medlemmer av VISA-kortverket. Hvis du også legger til Klarnakortet i den digitale lommeboken din, kan vi være nødt til å dele opplysningene dine med leverandøren av den aktuelle lommeboken. I et slikt tilfelle vil opplysningene dine bli behandlet i samsvar med den spesifikke tilbyderens egen personvernerklæring.

Formål og juridisk grunnlag: Delingen finner sted i den grad nødvendig for å gjennomføre korttransaksjoner, forhindre svindel og følge reglene til VISA-kortnettverket. Hvis du fornyer Klarnakortet ditt eller mottar et nytt kort, vil vi overføre denne informasjonen til VISA slik at VISA kan informere tredjeparter som du tidligere har valgt å lagre kortinformasjonen din hos (f.eks. påløpende betalinger). Deling blir gjort for å oppfylle avtalen med deg (Artikkel 6(1)(b) GDPR).

7.3.4 Gjeldsovertakere (for åpen gjeld).

Beskrivelse av mottaker: Klarna kan overføre den åpne gjelden din til gjeldsovertakere.

Formål og juridisk grunnlag: Ved overføring av gjelden din til en overtaker, og kontinuerlig frem til du betaler vekk gjelden, vil Klarna dele kontaktinformasjonen og de identifiserende dataene dine (navn, fødselsdato, personnummer, bostedsadresse og telefonnummer), informasjon om den økonomiske statusen din (f.eks. restkreditt, tilbakebetalinger og all negativ betalingshistorikk du har relatert til den aktuelle gjelden), samt informasjon om varene eller tjenestene assosiert med gjelden. Kjøperen vil behandle personopplysningene dine i samsvar med sin egen personvernerklæring, som du vil motta informasjon om når gjelden har blitt overført. 

Deling av personopplysninger med ulike overtakere er basert på vår legitime interesse i å selge utestående gjeld som del av våre virksomhetsaktiviteter (Artikkel 6(1)(f) GDPR). Vi sikrer at den behandlingen dette krever er nødvendig for å oppnå den interessen, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. Du har rett til å motsette deg denne behandlingen av årsaker relatert til omstendighetene rundt det spesifikke tilfellet ditt. Se avsnitt 2 for mer informasjon om rettighetene dine.

7.4 Kategorier av mottakere når du bruker Klarna sine kontotjenester (spare- og betalingskontoer).

7.4.1 Kredittinstitusjoner og andre finansinstitusjoner.

Beskrivelse av mottaker: Vi deler informasjonen din med kredittinstitusjoner og andre finansinstitusjoner (f.eks. andre banker) når du foretar transaksjoner eller betalinger til andre kontoer.

Formål og juridisk grunnlag: Hvis du har gjort betalinger til en Klarna-konto, vil Klarna behandle opplysningene vi mottar fra banken du brukte for transaksjonen, som f.eks. kontaktinformasjon og identifiserende data, samt betalingsinformasjon. Hvis du foretar transaksjoner eller betalinger til kontoer i andre banker, vil Klarna også dele noe av kontaktinformasjonen og de identifiserende dataene dine til mottakeren, samt til mottakerens kredittinstitusjon eller finansinstitusjon. Deling blir gjort for å oppfylle avtalen med deg (Artikkel 6(1)(b) GDPR).

7.5 Kategorier av mottakere som Klarna deler personopplysningene dine med når du bruker Klarna sin Shopping Service.

Du kan finne vilkårene for Klarna sin Shopping Service her.

7.5.1 Partnernettverk.

Beskrivelse av mottaker: Når du velger å trykke på en sponset kobling på Klarna sin mobilapplikasjon, eller på nettsiden vår, som videresender deg til en butikk, et produkt eller en tjeneste, vil denne videresendingen til et annet selskaps nettside finne sted gjennom en tredjepart, kjent som et partnernettverk. Her kan du lære hvilke partnernettverk vi samarbeider med (presentert i venstre kolonne). De tilknyttede nettverkene vil behandle enhetsinformasjonen din i samsvar med sine egne personvernmerknader (disse personvernmerknadene finner du i høyre kolonne via samme kobling som du ble henvist til tidligere). Butikken du besøker via en sponset kobling bestemmer hvilket partnernettverk informasjonen din behandles av. Vanligvis samarbeider en butikk kun med ett partnernettverk. Du kan få mer informasjon om hvilket nettverk ved å kontakte oss (eller butikken). 

Formål og juridisk grunnlag: Partnernettverket kan plassere sporingsteknologi på enheten din som inneholder informasjon om deg som trykker på den koblingen på Klarna sin mobilapplikasjon, og som deretter blir brukt til å dokumentere besøket ditt i butikken for å kalkulere et eventuelt kommisjonsgebyr skyldig til Klarna.

Behandlingen er basert på interessebalanse (Artikkel 6(1)(f) GDPR). Etter interessebalansering har Klarna avgjort at vi har en legitim interesse i å presentere sponsede koblinger til deg for å markedsføre butikker på Klarna sin mobilapplikasjon og på nettsiden vår. Vi sikrer at den behandlingen dette krever er nødvendig for å oppnå den interessen, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet. 

Du har rett til å motsette deg denne behandlingen av årsaker relatert til omstendighetene rundt det spesifikke tilfellet ditt. Se avsnitt 2 for mer informasjon om rettighetene dine.

7.5.2 Google.

7.5.2.1 reCAPTCHA

Beskrivelse av mottaker: Når du bruker Klarna sin mobilapplikasjon gjennom nettportalen vår, vil Google samle inn enhetsinformasjonen din gjennom Google sin reCAPTCHA-tjeneste som er implementert der, i noen tilfeller sammen med ytterligere data som du velger å oppgi i reCAPTCHA-tjenesten. 

Formål og juridisk grunnlag: Klarna behandler denne informasjonen basert på Klarna sin legitime interesse i å bedrive virksomheten sin (Artikkel 6(1)(f) GDPR), siden reCAPTCHA-tjenesten forebygger misbruk av tjenestene våre (f.eks. ved å forhindre at robotprogrammer logger seg inn). Google vil behandle opplysningene dine i tråd med sine egne tjenestevilkår og retningslinjer for personvern. Vi sikrer at den behandlingen dette krever er nødvendig for å oppnå den interessen, og at vår interesse veier tyngre enn rettigheten din til ikke å ha personopplysningene dine behandlet til dette formålet.

Du har rett til å motsette deg denne behandlingen av årsaker relatert til omstendighetene rundt det spesifikke tilfellet ditt. Se avsnitt 2 for mer informasjon om rettighetene dine.

7.5.2.2 Google Maps

Beskrivelse av mottakeren: For å vise hvor pakken din skal leveres på et integrert kart i Klarna-mobilapplikasjonen, deler vi den relevante leveringsadressen med Google. Google behandler dataene dine i samsvar med vilkårene for bruk og personvern for Google Maps/Google Earth.
Formål og rettslig grunnlag: Klarna deler denne informasjonen basert på Klarnas legitime interesse i å drive sin virksomhet (artikkel 6(1)(f) BRITISK GDPR). Ved å bruke Google Maps kan vi vise deg leveringsadressen på et integrert kart i Klarna-applikasjonen. Vi sørger for at denne behandlingen er nødvendig for å forfølge denne interessen, og at vår interesse oppveier din rett til ikke å få informasjonen din behandlet for dette formålet. Du har rett til å protestere mot denne behandlingen, av grunner knyttet til omstendighetene i ditt tilfelle. Se avsnitt 2 hvis du vil ha mer informasjon om rettighetene dine og hvordan du bruker dem.

7.5.3 Partnere innen rammeverket til Personal Finance-tjenesten, samt tilbuds- og fordelsprogrammet.

Beskrivelse av mottaker: Partnere innen rammeverket til Personal Finance-tjenesten, samt tilbuds- og fordelsprogrammet. 

Formål og juridisk grunnlag: Hvis du velger å benytte deg av Klarna sine tilbud og fordeler innen rammeverket til Personal Finance-tjenesten eller tilbuds- og fordelsprogrammet, vil Klarna dele personopplysningene som er nødvendig for at du skal få benytte deg av tilbudet fra forretningspartnerne våre (som inkluderer det faktum at du er en Klarna-kunde). Hvert tilbud spesifiserer opplysningene som vil bli delt. Datadeling finner sted for å gjennomføre avtalen mellom deg og Klarna (Artikkel 6(1)(b) GDPR).

7.5.4 Logistikk- og transportselskaper.

Beskrivelse av mottaker: Logistikk- og transportselskaper.

Formål og juridisk grunnlag: Klarna vil dele personopplysningene dine med logistikk- og transportselskaper som leverer varene du bestiller hvis du har inkludert pakkesporing. Eksempler på opplysninger vi deler er kontaktinformasjon og identifiserende data, samt sporingsnummere.

Logistikk- og transportselskaper behandler opplysningene dine i henhold til sine egne personvernerklæringer. Datadeling finner sted for å oppfylle avtalen mellom deg og Klarna (Artikkel 6(1)(b) GDPR). 

7.6 Kategorier av mottakere som Klarna deler personopplysningene dine med hvis du tar kontakt med kundestøtten vår gjennom sosiale medier.

7.6.1 Sosiale medier.

Beskrivelse av mottaker: Sosiale mediaselskaper, f.eks. Facebook, Instagram eller Twitter.

Formål og juridisk grunnlag: Hvis du kontakter oss via sosiale medier som f.eks. Facebook eller Twitter, vil personopplysningene dine også bli samlet inn og behandlet av disse selskapene, iht. deres egne personvernerklæringer. Deling blir gjort for å oppfylle avtalen med deg (Artikkel 6(1)(b) GDPR).

8. Når kan vi overføre personopplysningene dine utenfor EU, og hvordan beskytter vi dem?

Vi gjør vårt ytterste for å behandle personopplysningene dine innen EU/EØS-området, men i bestemte situasjoner, f.eks. når vi deler opplysningene dine innen Klarna Group eller med en leverandør, underleverandør eller butikk, som bedriver virksomheten sin utenfor EU/EØS, kan opplysningene dine bli overført utenfor EU/EØS. Klarna sørger alltid for at det samme høye beskyttelsesnivået gjelder dine personopplysninger i henhold til GDPR, selv når dataene overføres utenfor EU/EØS. Dine rettigheter med hensyn til dine personopplysninger (beskrevet i detalj i avsnitt 2), påvirkes ikke når data overføres utenfor EU/EØS. Mer informasjon om mottakerne Klarna deler dine data med finner du i avsnitt 7

Når du handler med en butikk plassert i et land utenfor EU/EØS-området, betyr vår deling av dine personopplysninger med den butikken at dine personopplysninger vil bli overført til dette landet utenfor EU/EØS-området. 

Hvis du vil ha mer informasjon om våre sikkerhetsrutiner, kan du alltids kontakte oss. Du finner vår kontaktinformasjon i avsnitt 12. Du finner mer informasjon om hvilke land som anses å ha et «tilstrekkelig beskyttelsesnivå» på Europakommisjonens nettside, og du kan lese mer om Europakommisjonens standardklausuler her.

Sikkerhetstiltak som Klarna bruker når det overføres data til utenfor EU/EØS

Land utenfor EU/EØS kan ha lover som tillater offentlige autoriteter å be om tilgang til personlige opplysninger lagret i landet for å forebygge kriminalitet eller verne den nasjonale sikkerheten sin. Uavhengig av hvorvidt vi eller noen av leverandørene våre behandler personopplysningene dine, sikrer vi alltid at det blir garantert et høyt sikkerhetsnivå når opplysningene dine blir overført, og at tilstrekkelige sikkerhetstiltak har blitt tatt i samsvar med gjeldende datavernkrav (slik som GDPR). Slike tilstrekkelige sikkerhetstiltak inkluderer, men er ikke begrenset til, å sikre:

  • Om EU-kommisjonen har bestemt at landet utenfor EU/EØS som opplysningene dine blir overført til har et tilstrekkelig sikkerhetsnivå, eller som som tilsvarer beskyttelsesnivået som GDPR gir. Dette betyr for eksempel at personopplysningene fortsatt er beskyttet mot uautorisert utlevering, og at du fortsatt kan utøve dine rettigheter med hensyn til dine personopplysninger eller

  • EU-kommisjonens standardklausuler er inngått mellom Klarna og mottakeren av personopplysningene utenfor EU/EØS. Dette betyr at mottakeren garanterer at beskyttelsesnivået for dine personopplysninger gitt av GDPR fortsatt gjelder, og at rettighetene dine fortsatt er beskyttet. I disse tilfellene vurderer vi også om det finnes lover i mottakerlandet som påvirker beskyttelsen av personopplysningene dine. Der det er nødvendig, iverksetter vi tekniske og organisatoriske spesielle tiltak slik at dataene dine forblir beskyttet under overføringen til det aktuelle landet utenfor EU/EØS.

  • Til tross for det ovennevnte, hvis butikken der du velger å handle ligger i et land utenfor EU/EØS, betyr vår datadeling med den utenlandske butikken (eller med den utenlandske butikkens lokale Klarna-enhet) at personopplysningene dine blir overført til dette landet utenfor EU/EØS. Ellers ville det ikke være mulig å administrere kjøpet. Klarna er først og fremst avhengig av EU-kommisjonens standardklausuler for å sikre beskyttelse av dine personopplysninger for slike dataoverføringer, men som angitt ovenfor, kan land der den utenlandske butikken befinner seg ha lover som forhindrer effektiv beskyttelse av standardklausulene. Selv om dette er tilfelle, vil personopplysningene dine fortsatt bli overført til den utenlandske butikken (eller den utenlandske butikkens lokale Klarna-enhet), så lenge dataoverføringen er nødvendig for å administrere ditt spesifikke kjøp.

9. Hvor lenge oppbevarer vi personopplysningene dine?

Hvor lenge Klarna lagrer personopplysningene dine, avhenger av formålene Klarna bruker personopplysningene til:

  • Personopplysninger som brukes til kontraktsforholdet mellom deg og Klarna lagres vanligvis så lenge kontraktsforholdet varer, og deretter i maksimalt 10 år basert på begrensninger.

  • Personopplysninger som Klarna er underlagt en juridisk forpliktelse til å oppbevare, for eksempel anti-hvitvaskingslover eller bokføringslover, beholdes vanligvis i henholdsvis 5 og 7 år.

  • Personopplysninger som ikke brukes i forbindelse med ditt kontraktsforhold med Klarna eller der Klarna ikke har en juridisk forpliktelse til å oppbevare dataene, beholdes bare så lenge det er nødvendig for å oppfylle det respektive formålet for vår databehandling (vanligvis 3 måneder). i samsvar med gjeldende lover, for eksempel hvitvaskings- og regnskapsrett (normalt henholdsvis 5 år og 7 år). I tillegg lagrer vi bare personopplysningene dine så lenge det er nødvendig for å oppfylle det respektive formålet med behandlingen vår (mMer informasjon finnes i tabellen i avsnitt 43). 

I noen begrensede tilfeller kan det hende at personopplysningene må lagres i en lengre periode på grunn av kapitaldekningslover som Klarna må overholde.

De juridiske forpliktelsene nevnt ovenfor betyr at Klarna ikke kan slette personopplysningene dine, selv om du ber oss om å slette dem, som beskrevet i avsnitt 2. Hvis vi ikke har en juridisk forpliktelse til å beholde personopplysningene, må vi i stedet gjøre en vurdering hvis vi kan kreve personopplysningene for å beskytte Klarna mot juridiske krav. 

Vennligst merk deg at kun fordi vi har en juridisk forpliktelse til å oppbevare personopplysningene dine, betyr ikke dette at vi også kan bruke personopplysningene dine til noe annet formål. Klarna vil gjøre en vurdering for hvert spesifikke formål om hvor lenge vi kan bruke personopplysningene dine. Du kan lese mer om dette i avsnitt 4. 

10. Hvordan vi bruker informasjonskapsler og andre typer sporingsteknologi

For å tilby en skreddersydd og smoooth opplevelse bruker Klarna informasjonskapsler og lignende sporingsteknologier på de mange grensesnittene våre, f.eks. nettsiden vår, Klarna-appen og utsjekkingsalternativet i en butikk som samarbeider med Klarna. Du kan finne informasjon om sporingsteknologiene som Klarna bruker, samt informasjon om hvordan du godtar eller avviser en sporingsteknologi, på hvert respektive grensesnitt.

11. Oppdateringer av denne personvernmerknaden 

Vi arbeider kontinuerlig med å forbedre tjenestene våre slik at du kan få kjenne på den beste kundeopplevelsen. Dette kan involvere modifisering av eksisterende og fremtidige tjenester. Hvis den forbedringen krever et varsel eller et samtykke i samsvar med gjeldende lovverk, vil du bli varslet eller gitt muligheten til å gi samtykket ditt. Det er også viktig at du leser denne personvernmerknaden hver gang du bruker noen av tjenestene våre, siden behandlingen av personopplysningene dine kan være ulik enn det som var gjeldende under den foregående bruken din av den respektive tjenesten.

12. Klarna sin kontaktinformasjon

Klarna Bank AB AB  (publ) er registrert i det svenske sentrale foretaksregisteret under bedriftsnummeret 556737-0431 og med sin registrerte kontoradresse på Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sverige.

Klarna har en databeskyttelsesansvarlig og et team av databeskyttelsesspesialister. Vi har også et antall kundestøtteteam som håndterer databeskyttelsesanliggenheter. Du kan nå alle disse individene ved å sende en e-post til personvern@klarna.no. Hvis du spesifikt ønsker å kontakte Klarna sin databeskyttelsesansvarlig, oppgi dette i emnefeltet.

Klarna Bank AB publ) overholder svenske databeskyttelseslover. Vennligst besøk www.klarna.no for mer informasjon om Klarna.